La piață, ne concentrăm pe pere. Acasă, pe hummus.

Azi am fost la piață, după o zi de detoxifiere (apă+lămâie și miere, toată ziua). Pe cât de amorfă m-am simțit ieri, pe atât de hup-țurup mă simt azi. Țopăind pe străzi către pere:

Pere jambon, cele mai bune pere, drepte și semețe în ciuda altor aparențe. Ca să nu le confundați cu alte soiuri (sau ca să nu vă ia tanti de la piață de neștiutori și vă trântească gogoși în loc de pere jambon) iată și un desen mai de enciclopedie:

Pe engleză “bosc pear”. Sunt perfecte în stare naturală, sau în loc de mere caramelizate- merg și perele, cu nuci ciopârțite pe deasupra! Yum. Și simplu de făcut. Alte variabile:

Să purced.

Ridichiile sunt cam singurul fuschia care mă încântă. Dar cu ce să le mănânci?

Hummus bineînțeles. Ridichiile s-au feliat singure în zâmbete cordiale.

Deși am trecut prin hummus-uri de dovlecel, ardei roș’, și vreau să încerc unul cu gust de pizza, cel mai bun e cel mai simplu. Năut, tahini (past de susan), lămâie, usturoi pisat, și pentru condimente: chimen și busuioc sau oregano, sau ce poftești.

Poți să-ți iei fie o conservă de năut pe care să-l dai prin robot/blender sau o conservă de pastă de năut (plafar, magazine arăbești, etc). Din aia de scrie „fără conservanți” pe ea.

Procedura ca totul să fie perfect: mai întâi amestecăm binebinedetot tahini cu sucul de la juma’ de lămâie, după care și usturoiul, apoi torni năutul, și la final incorporezi (uu, cuvinte mari!) condimentele.

Nutrițional vorbind, vei primi calciu și proteine de la susan, năutul e cu proteinele. Cu o pară înainte și cu un platou ca cel înjghebat de mine, ai dat gata un prânz de vegan victorios.

3 gânduri despre „La piață, ne concentrăm pe pere. Acasă, pe hummus.

    • Nu cred. În orice rețetă trebuie să respecți cantitatea de lichide vs solide, iar la un chutney lichidul controlează densitatea. Poți să folosești suc de lămâie sau mai degrabă lime (care de fapt nu creează aciditate în stomac) dacă ăsta ți-e oful.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s