[18-24 octombrie] Titirezul de link-uri

Vegan Mainstream au pus cap la cap toate tweet-urile veganilor în formă de ziaro-colaj electronic, the makingveganfriends Daily. Rețete, știri despre drepturile animalelor, POZE, clipuri, pe toate le găsiți unde, undeee? Da, aici, și acolo (*e același link). Dacă preferi să citești ceva cu cap și coadă, iată un interviu de pe blog-ul Let Them Eat Meat cu Jack Norris, care a pornit site-ul Vegan Outreach. Un citat de pus pe gânduri:

Oamenii par să creadă că există o diferență magică între specia umană și celelalte specii. Dar de ce să nu faci diferența între genuri, familie, clasă, etc? Realizez motivele practice- pentru că anumite grupuri de oameni și-au cerut drepturile, pe când alte specii nu au avut posibilitatea să facă asta. Dar condiția suficientă pentru a recunoaște drepturile altora nu trebuie să fie abilitatea de a exercita presiune politică.

Asta (specisismul– deși aș fi votat „speciism” sau ceva când s-au hotărât asupra numelui) se leagă destul de bine și cu articolul de pe Eco Magazin, care povestește de ce pe unele animale le mâncăm și pe altele le pupăm.

Nu cred că există o dietă naturală a omului, avem un organism care încearcă să se adapteze la ce-i dai, până când crapă. Dieta Paleo se bazează pe o tendință carnivoră naturală, plus legume, eliminând grâne sau pseudo-grâne. Dar iacătă, omul cavernelor nu mânca doar carne, ci s-a prins că poate să mănânce grâne, din care uaa, făină… cu 20 000 de ani înainte să apară agricultura. O întrebare care îi aprinde pe mulți vegani hardcore – pot să mănânc miere? În general răspunsul e nu. Eu da.. pentru că nu văd de ce aș mânca o chestie procesată ca siropul de agave.

BONUS: Unde e porcul? Peste tot.

Eveniment(e):

Data: 27 octombrie 2010 Locație: Hotel Howard Johnson Sala Platinum CeGreenBiz Forum 2010, care încearcă să împace capra cu varza – corporațiile și sustenabilitatea – sper să le iasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s