[Rețete simple] Biscuiți vegani roco-cocos – făr’ de zahăr, gluten, lapte, ouă

Făr’ de de toate! Și ce mai rămâne? 3 ingrediente. Să gătești vegan nu e atât de nesănătos cum ar zice raw-foodiștii, dar cu siguranță nu trebuie să ne gândim la vreo limită de zahăr în timp ce ciugulim curmale. E zahăr natural, mai lasă-mă cu teoria mâncatului pe secvențe. Viața ca un film… de cocos.

3 ingrediente. Și ai atât de multă energie că nu știu dacă să le recomand seara, deși noi seara le-am înfulecat de ne-au sărit fulgii de cocos.

Apropo, nu se lasă mai mult de 10 minute ca să fie interiorul puțin moale, ca la o pricomigdală perfect concepută.

 

Biscuiței roco-cocos

Ingrediente

o cană mare/ 200 gr de nucă de cocos rasă
8-12 curmale
o banană mare, coaptă

Asamblare

Preîncălzim cuptorul.

Metoda fără robot de bucătărie:
a. Se scot sâmburii din curmale și le tăiem cât mai mic, apoi dăm cu furculița prin ele până seamănă cu o pastă

b. Se apucă o banană coaptă, să fie cât mai moale. Într-un bol ceva mai mare (să ne putem desfășura!) dăm cu furculița peste banană până când devine piure

c. Apoi incorporăm nuca de cocos încetul cu încetul [1]

d. Luăm puțin câte puțin din pasta de curmale, amestecând cu restul [2]

e. Amestecă până când e totul uniform

Metoda cu robot:
Se iau toate ingredientele (curmalele fără sâmburi, eventual pre-înmuiate 2 ore) și se împrietenesc în robot.

Pasta se formează în biluțe/biscuiți; se pun la cuptor 10 minute. Merg bine cu ceai.

Poftă bună!

[1] s-ar putea să ai nevoie de mai multă/mai puțină
[2] ca să le distribui egal, altfel se fac „bisericuțe” de curmale 😉

Dacă vrea cineva să deguste deja preparați (știu că vă e lene) – stați pe-aproape, și vedem ce ne aduce săptămâna viitoare.

Notă pentru Jojo: știu de aversiunea ta pentru nucă de cocos, dar hai-hai, încearcă și tu că mai mult de 5 lire nu cheltuiești.

Un weekend însorit și tolănit vă doresc.

Anunțuri

3 gânduri despre „[Rețete simple] Biscuiți vegani roco-cocos – făr’ de zahăr, gluten, lapte, ouă

  1. zambet pana la urechi starnit de nota speciala..dar tot nu ma imprietenesc cu cocosul…la schimb, ofer reteta de salata minunata pe care am mancat’o zilele trecute: spanac, portocala, sfecla, rodie si nuci..yuuummm

  2. Pingback: [Vegan.de post.fără gluten.dulce!] Pricomigdale ciocolatii « Prințesa de varză crudă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s