Tartă spănăcită

Tartă cu spanac și ciuperci

…adică tartă spănăcită

tarta spănăcită la maturitate

Timp necesar: 20-30 minute + 9 ore (deshidrator) / 10-15 minute (cuptor preînchis)

Echipament necesar: mână+cuțit, blender, cuptor preînchis

Ingrediente:
* o caserolă de ciuperci pleurotus
* 50 ml ulei extra-/virgin de măsline
* suc de la 1/2 lămâie
* 3 Lg Sos soia, tamari sau nama shoyu
* 500 gr spanac
* un bol mediu de praz (sau ceapă)
* 300-400 gr caju (sau un amestec de caju și semințe de floarea-soarelui)
* 200 ml apă
* rozmarin, piper alb, boia dulce
* turmeric (opțional)

Cu o seară înainte se lasă la marinat ciupercile tăiate, într-un amestec de ulei de măsline, suc de lămâie și sos de soia. Se lasă la frigider, într-un recipient cu acoperiș.

tarta spanac raw vegana fara foc craciun

tarta spănăcită în copilărie

Asamblare

1. Începem cu stratul de ciuperci; le scuturăm puțin de ulei, dar lăsăm destul, că e bun! Spanacul (sau alte frunze) se taie, sau se strivește cu mâinile, și se așază peste ciuperci.

2. Într-un blender/robot, pregătim „brânza”: semințele și caju-ul, sucul de lămâie, rozmarinul, piperul și puțin din sosul în care au stat ciupercile. Yum! Blend-uim, zic, până iese o pastă puțin mai consistentă decât smântâna. O întindem peste spanac.

3. Decorăm la sfârșit cu inele de praz și turmeric.

4. Se deshidratează 9 ore, sau se lasă la cuptor (foc mic) 10-15 minute, doar ca să nu fie complet rece.

Note:

  • Dacă folosești deshidrator, începi asamblarea tartei cu cel puțin 10 ore înainte. Dacă folosești cuptor, o oră înainte e de ajuns.
  • Rețeta originală cere o formă rotundă cu inel detașabil, de 20 de cm. Eu aveam una mai mare, pe care tot n-am găsit-o oricât am cotrobăit. Merge așadar orice vas simplu rotund.

Sursa: http://www.rawmazing.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s