Cheezecake de lămâie

Timp necesar: 30 minute + lăsat 4-5 ore sau peste noapte la frigider

Echipament: cuțit, blender, ceva cu care să macini nuci; o formă rotundă de prăjituri (9 inch în rețeta originală) sau o caserolă mare de înghețată – eu am folosit caserola

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 gr macadamia sau altă nucă, măcinată
  • 5-10 curmale pasate
  • 50 gr cocos ras

Pentru cremă:

  • 200-250 gr caju măcinat (în funcție de gust)
  • suc de lămâie – începe cu 1/2 lămâie și mai adaugă, dacă vrei mai acrișor
  • 4-6 lg unt de cocos – începi cu 4, mai adaugi dacă e nevoie
  • miere – începe cu 3 Lg
  • vanilie, câteva picături sau 1/2 baton sau 1 Lg
  • 100 ml apă

Pentru topping:

  • 70 gr merișoare uscate
  • puțină apă
  • 1/2 lg miere

Asamblare:

Se amestecă ingredientele pentru blat și se tapetează fundul caserolei.

Crema e foarte densă și foarte bună, te saturi doar privind-o. Eh, și luând 3-10 lingurițe așa (^^) Punem untul de cocos și mierea, dacă e mai densă, împreună la bain-marie. Când se uleifică, le adăugăm peste celelalte ingrediente deja amestecate într-un bol mare. Acum, ai 2 opțiuni: mixer sau blender, sau mână de femeie bionică/superman. Am încercat cu mixerul în timp ce blenderul ne privea plin de ciudă. Crema cea fără cocoloașe – prea multe – se revarsă și ea în caserolă, peste blat.
O punem la frigi sau congelator (sau pe balcon, tot e ger) să se întărească în timp ce facem topping-ul: amestecăm ingredientele în blender. Pf, așa de puțin timp a trecut? Mai facem un ceai, mai ascultăm o colindă, mai râdem cu Eddie Izzard în timp ce crema pășește spre întărire.

…Gata! Turnăm și întindem merișoarele centrifugate peste a noastră „brânză”.
E secret dar.. dacă raportul miere/lămâie e perfect, atunci are gust de brânză și pace. Poți s-o duci liniștit/ă unor prieteni omnivori. Dar și mai secret, oricum e bun-bună!

Poftă bună!

Sursa: Ani Phyo’s Raw Food Kitchen

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s