Brunch vegan + văratic

Următoarea este o postare pe care am pregătit-o pentru blog-ul de artă (nu culinară, de celălalt fel) Lilaesthete. Acolo găsiți în engleză ce aveți aici în română. Mi-a făcut plăcere să contribui la blog-ul Andreei, mai ales că după partea de scris, pozat, etc. m-am înfruptat din clătitele mele preferate…

Un meniu de dimineață/prânz vag decadent, ușurel și dulce: clătite cu înghețată alături de un matcha latte. Yum!

Clătitele vegane sunt un amestec de banană, piure de mere, semințe de in, și ovăz: toate au proprietatea de a „lega”, așa ca un ou- ce să vezi, nu e absolut necesar. Partea lichidă este laptele de soia/orez, și puțină apă dacă iese amestecul prea gros. Hai să vedem:

Ingrediente și cum-să

  • 1 banană bine coaptă
  • 1 măr mic (/ 50 ml piure de mere)
  • 1 Lingură semințe in măcinate (făină de in)
  • 50 ml lapte soia/orez/cânepă etc

Amestecă sau blend-uiește ingredientele. Lasă mixtura 10 minute, și între timp adună restul ingredientelor.

Se adaugă:

  • 2 Linguri făină de cocos (sau price altă făină, cu sau fără gluten)
  • 70 gr fulgi ovăz

Opțional :

  • 1/4 Lingură Bicarb de Sodiu
  • 1/4 Lingură praf de copt
  • puțină scorțișoară
  • oleacă extract de vanilie
  • 2 Linguri ulei de cocos (sau orice alt ulei rezistent la temperaturi mari; din sâmburi de struguri, de rapiță, etc.)
  • încă 50ml apă sau lapte vegetal doar dacă mixtura pare prea groasă


Se dau la cuptor vreo 20 de minute, până se dezlipesțe partea dorsală 🙂 Se lasă la răcit cât reziști tentației de a nu le mânca- sau între timp prepari înghețata vegană de banane

Singura „problemă”, deși eu nu o văd neapărat ca pe o problemă, este că de unele singure clătitele nu țin de foame.

Enter ice cream!

…de banane
…și doar din banane dacă ai un blender bun
…dar cu puțin lapte de soia/orez pentru noi, restul lumii

Pentru 2 porții:

Echipament: blender

Iei două banane, le tai, și le pui la înghețat într-un recipient. Durează minim 4 ore, deci e bine dacă faci asta de cu seară.
Bananele congelate se pun în blender cu puțin lapte de soia, cât să ajute la învârtit, și mie îmi place să pun și scorțișoară, și o linguriță de unt de arahide.
Atât. Se blenduiește 2 – 3 minute. Se toarnă peste clătite.

Stați că n-am terminat… O băutură care merge bine la clătitele noastre este matcha latte.*

Ingrediente pentru două porții:

  • 2 Linguri ceai matcha*
  • 200 ml lapte de soia/orez + apă dacă vrei să-l mai diluezi
  • vanilie
  • miere sau zahăr după gust
  • gheața opțional

Se pun ingredientele într-un shaker sau la blender. Se admiră verdele crud. Se bea.

Poftă medie spre mare!

* despre matcha
** matcha se găsește de cumpărat aici

Anunțuri

Un gând despre „Brunch vegan + văratic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s